‘Diëtistenpraktijk HRC biedt diverse behandelprogramma’s aan’

Kids4Fit

Kids4fit is een multidisciplinair behandelprogramma voor kinderen met een te hoog gewicht in de leeftijd van 6-12jaar. Kids4Fit is een programma gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl, het bereiken van een gezond gewicht, opbouw en behoud van een goed lichaamsconditie. De kinderen en ouders krijgen binnen het programma 4,5 maand begeleiding van een fysiotherapeut, orthopedagoog en diëtist. 2 keer per week sporten de kinderen onder begeleiding van een fysiotherapeut, de kinderen en ouders krijgen na een individuele intake groepsbegeleiding van een diëtist van Diëtistenpraktijk HRC en een orthopedagoog.
Kids4Fit wordt aangeboden op de volgende locaties: Voorburgstraat 14 Rotterdam en Heemraadsingel 174 Rotterdam.

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching bieden wij aan via Leefstijlcoaching HRC, voor meer informatie kunt u kijken op https://www.leefstijlcoachinghrc.nl/.

GLI Progamma Gezond Gewicht

In samenwerking met Fysiotherapie Plus hebben wij het Gecombineerde Leefstijl Interventie programma “Gezond Gewicht” opgezet voor de begeleiding voor en/of na een bariatrische ingreep (maagverkleining/maagband) of voor mensen met een BMI boven de 35.

Wij bieden Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aan waarbij naast Voeding en beweging ook stress en slaap behandeld wordt. Dit is een gevarieerd programma waar verschillende zorgverleners aan meewerken. Het team bestaat uit: diëtisten, fysiotherapeuten en sportinstructeurs. Daarnaast is een eventuele doorverwijzing naar een psychologe of sportarts van het Ikazia ziekenhuis mogelijk. Tijdens het behandeltraject onderhouden we goed contact met de behandelende specialist van het Rotterdamse Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC, SFG en het Maasstad Ziekenhuis), en houden
wij de huisarts op de hoogte. Ons team houdt onderling ook overleg met de psychologe en de sportarts. Door deze samenwerkingen kunnen we samen tot een goed resultaat op de lange termijn komen.

Dit traject vind plaats op onze locatie bij Paramedi plus (Voorburgstraat 14).

Klik hier voor de folder over het traject.

Voel je goed!

Voel je goed! is voor volwassenen met overgewicht, die moeite hebben met taal. Voel je goed! bestaat uit adviezen en lessen in makkelijke taal. Over gezonder eten en meer bewegen. Je leert wat het is. En hoe je het doet.

De diëtist geeft je adviezen, in de eigen praktijk. Een ook een keer in de supermarkt. Een vrijwilliger begeleidt de lessen. in de buurt, in kleine groepjes.

Voel je goed! duurt een half jaar. Je diëtist geeft ongeveer 5 keer advies. Daarover maak je samen afspraken. De vrijwilliger organiseert 20 lessen. Iedere week een les. Elke les duurt 3 uur.

Kosten. De versekering vergoedt de diëtist. Dan is de diëtist gratis. Soms is er een “eigen”risico”. Dan kost de diëtist toch geld. Vraag je zorgverzekeraar of diëtist wat jouw situatie is. De lessen van de vrijwilliger zijn gratis.

Klik hier voor de flyer met meer informatie.

Voorlichting vertaald

Informatie over oa diabetes, overgewicht, coeliakie, ondervoeding en allergie vertaald in 22 talen. https://voorlichtingvertaald.nl/