Programma’s

‘Diëtistenpraktijk HRC biedt diverse behandelprogramma’s aan’

Kids4Fit
Kids4fit is een multidisciplinair behandelprogramma voor kinderen met een te hoog gewicht in de leeftijd van 6-12jaar. Kids4Fit is een programma gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl, het bereiken van een gezond gewicht, opbouw en behoud van een goed lichaamsconditie. De kinderen en ouders krijgen binnen het programma 4,5 maand begeleiding van een fysiotherapeut, orthopedagoog en diëtist. 2 keer per week sporten de kinderen onder begeleiding van een fysiotherapeut, de kinderen en ouders krijgen na een individuele intake groepsbegeleiding van een diëtist van Diëtistenpraktijk HRC en een orthopedagoog.
Kids4Fit wordt aangeboden op de volgende locaties: Voorburgstraat 14 Rotterdam en Heemraadsingel 174 Rotterdam.

Voel je goed!

Voel je goed! is voor volwassenen met overgewicht, die moeite hebben met taal. Voel je goed! bestaat uit adviezen en lessen in makkelijke taal. Over gezonder eten en meer bewegen. Je leert wat het is. En hoe je het doet.

De diëtist geeft je adviezen, in de eigen praktijk. Een ook een keer in de supermarkt. Een vrijwilliger begeleidt de lessen. in de buurt, in kleine groepjes.

Voelje goed! duurt een half jaar. Je diëtist geeft ongeveer 5 keer advies. Daarover maak je samen afspraken. De vrijwilliger organiseert 20 lessen. Iedere week een les. Elke les duurt 3 uur.

Kosten. De versekering vergoedt de diëtist. Dan is de diëtist gratis. Soms is er een éigen”risico”. Dan kost de diëtist toch geld. Vraag je zorgverzekeraar of diëtist wat jouw situatie is. De lessen van de vrijwilliger zijn gratis.

Klik hier voor de flyer met meer informatie.