Nieuws

Nieuwe locatie aan de Heemraadssingel

Vanaf half april zal Zozan Dogan spreekuur gaan houden aan de Heemraadssingel 152. Dit is in het pand van de verloskundigenpraktijk Rotterdam West. Zozan is werkzaam op deze locatie op maandagochtend van 8.00-12.00u.

Mocht u een afspraak willen maken, dan kan dat via ons secretariaat via telefoonnummer 010-2025165.

Select your diet

Diëtistenpraktijk HRC heeft ook een online kanaal waarin wij begeleiding bieden bij een diëet. Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Daarom bieden de diëtisten van HRC verschillende pakketten aan, van een simpele dieetmatch tot langdurige begeleiding.

Ga hiervoor naar de website van Select your diet:

selectyourdiet.com of selectyourdiet.com/onlinedieetadvies

Aftrap Voel je Goed! in Rotterdam

Op 5 februari is in de gemeente Rotterdam de aanpak Voel je goed! officieel van start gegaan. Tijdens de feestelijke aftrap ontving Robert Simons persoonlijk de lesmap van de bijbehorende cursus. Voel je goed! is een unieke samenwerking tussen Diëtistenpraktijk HRC, WMO Radar en Taal voor het Leven om volwassenen te ondersteunen gezonder te leven. Klik hier voor het complete artikel.

Nieuwe medewerkers 

In verband met het vertrek van collega’s Gözde Uyar en Rachel van der Lugt zijn per 2018 2 nieuwe collega’s in de praktijk. Iva Oei, werkzaam op woensdag en donderdag op de Dorpsweg en Nelize de Lange, werkzaam op de vrijdag op onze locatie in Capelle aan de linie.

Lorraine Sam gestart als dietist binnen de praktijk per 1 juli 2017

De afgelopen maanden is Lorraine ingewerkt binnen onze praktijk en vanaf 1 juli zal Lorraine daadwerkelijk bij ons van start gaan op de Locaties Henk Speksnijderstraat en de Varnasingel.

Artikel in de Margriet

In de Margiet van 15-22 juni 2017 staat een “Lekker schommelen” ( maar niet met je gewicht). Geschreven door Marte van Santen. In dit artikel geven Jolande van Teeffelen en Ingrid Steenhuis ( Vu Amsterdam) tips om op gewicht te blijven. Heb je belangstelling in dit artikel laat het dan weten via secretaresse@dietistenpraktijkhrc.nl of bel met het secretariaat op 010-2025165. Veel plezier met lezen.

Gratis sportief wandelen in het Prinsenland

Samen sportief wandelen in de wijk Prinsenland onder leiding van diëtiste Jolande van Teeffelen. Iedere maandag en donderdagavond  ( van 19.30-20.30 uur ) en zaterdagochtend ( van  10-11 uur) vertrekt de wandelgroep vanaf  de Fitness toestellen in het Prinsenpark, John Bruijnzeelpad, deelname is gratis. Bel voor meer informatie met 010-2025165.

Lorraine Sam als stagiaire gestart binnen de praktijk

Lorraine is binnen de praktijk gestart als stagiaire. Zij is al afgestudeerd dietist maar start eerst met het opdoen van meer werkervaring. In de nabije toekomst hopen wij Lorraine als nieuwe collega te kunnen ontvangen binnen de praktijk.

Sadaf Kaashoek per 1 april 2017 uit dienst

Sadaf heeft besloten om na haar zwabgerschapsverlof  niet meer terug te komen binnen de praktijk dit vooral vanwege persoonlijke omstandigheden. Haar werkzaamheden waren al overgenomen door Anouk Heindijk en Anouk zal dit ook blijven doen.

Goede start van het Nieuwe jaar: Kies voor gezonder!

Nu in de Allerhande van januari 2017, slimme trucs; kleine aanpassingen, groot verschil. Zo eet je beter. Klik hier voor de download van deze slimme trucs.

Vergoeding dieetadvisering 2017

Ook in 2017 zal de diëtist weer worden vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per jaar. Op de website van Zorgwijzer kunt u nalezen welke zorgverzekering een aanvullende vergoeding biedt  voor uw dieetbehandeling.

Linda van Everdingen is per 1 januari 2017 gestopt binnen onze praktijk

Haar werkzaamheden worden overgenomen door de collega’s van de praktijk. Binnen Capelle aan den IJssel komt Gozde Uyar het team versterken en neemt Danielle van Staveren de externe contacten op zich. Elise van den Heuvel zal ondersteunende werkzaamheden verrichten voor het management naast haar spreekuurwerkzaamheden.

Parkinsoncafé Rotterdam e.o.

Het Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden en mantelzorgers. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten. Hier kunt u het programma voor het voorjaar 2017 bekijken.

ISO-9001 certificering weer behaald

November 2016: Voor het 6e jaar op rij heeft diëtistenpraktijk HRC wederom de ISO-9001-certificering weer behaald. Wij zijn heel trots op dit resultaat en blijven onze kwaliteit ook het komende jaar weer continueren en evalueren!

Inge Granneman is met zwangerschapsverlof

November 2016:  Inge Granneman is met zwangerschapsverlof, zij zal na haar zwangerschapsverlof niet meer terug keren bij diëtistenpraktijk HRC. Danielle van Staveren zal haar werkzaamheden in Capelle aan den IJssel en op de Henk Speksnijderstraat over nemen.

Stagiaire in de praktijk

1 september is stagiaire Kubra Koc gestart binnen de praktijk als stagiaire voeding en diëtetiek. Zij zal tot en met januari 2017 stage lopen binnen de praktijk.

Gezondheidscentrum Rotterdam Noord is geopend!

In mei is gezondheidscentrum Noordplein verhuisd naar de Erasmusstraat 164 te Rotterdam en gaat verder onder de naam Gezondheidscentrum Rotterdam Noord. De praktijk is zaterdag 3 september officieel geopend!

thumbnail_Gezondheidscentrum Noord 3-9-2016 DSC_8989 ©ODE    Gezondheidscentrum Noord 3-9-2016 DSC_9045 ©ODE

Week van de opvoeding 2016 Capelle aan den IJssel

In de week van 3 t/m 7 oktober 2016 is het Week van de Opvoeding. Ook dit jaar biedt het CJG gratis workshops aan voor ouders.

Op woensdag 5 oktober organiseert diëtistenpraktijk HRC, in samenwerking met  FysioCapelle en CJG Capelle aan den IJssel een traktatieworkshop aan. In deze week zullen de wijksportbijeenkomsten van SportiefCapelle ook in het teken staan van gezonde voeding met leuke spelactiviteiten! Kijk hier voor meer informatie over de workshops.

Workshop tijdens de (be)leef OOK middag op zaterdag 24 september

Op zaterdag 24 september 2016 van 13.00 -17.00 uur organiseert stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) een middag met workshops, behandelingen en Meet en Greet  voor mensen die meer informatie en advies willen ontvangen over de ondersteuning bij kanker.

Het gehele programma is hier te lezen op de website van Stichting OOK

Diëtistenpraktijk HRC is aangesloten bij netwerk diëtisten Bariatrisch Chirurgie

Overweegt u of heeft u een maagverkleining? Eén van de mensen die u begeleid voor, tijdens en na de operatie is de diëtist. Diëtistenpraktijk HRC is aangesloten bij het netwerk diëtisten Bariartisch Chirurgie http://www.ndbc.nl/vind-een-dietist#

Cursus samen gezond eten en bewegen in Crooswijk

Leuk nieuws! In Crooswijk wordt een gratis cursus aangeboden, 24 weken voor alleen vrouwen waar u veel van leert samen met anderen. Kijk hier voor meer informatie.

Sadaf Kaashoek-Oliai is met zwangerschapsverlof

Sadaf is met zwangerschapsverlof, haar spreekuur in Medisch Punt Charlois en GC- Alexander worden waargenomen door Anouk Heindijk.

Gratis sportief wandelen in het Prinsenland

Samen sportief wandelen in de wijk Prinsenland onder leiding van diëtiste Jolande van Teeffelen. Iedere maandag en donderdagavond en zaterdagochtend vertrekt de wandelgroep vanaf  de Fitness toestellen in het Prinsenpark, John Bruijnzeelpad, deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie op http://rotterdamsport.nl/club-sport/754b40ca-8d96-454b-b710-11d7ee59a957/

Eline Cok terug van zwangerschapsverlof

Mei 2016: Eline Cok is weer terug van zwangerschapsverlof. Zij is vanaf heden weer met veel plezier aan het werk op de locatie Noordeinde 97 op de dagen dinsdag, woensdag en vrijdag.

Start SmartSizeMe

Februari 2016: Vanaf 1 maart 2016 zal de cursus Smart Size Me starten.

Het SMARTsizeMe programma is bedoeld om mensen met overgewicht. SMARTsizeMe is geen dieet, maar een methode om maat te houden en bewust te worden in wat u eet. Met het programma stelt u zelf uw eigen concrete doelen die u in kleine stappen bereikt, zodat het programma goed vol te houden is. U leert veel over uw eigen eetgewoonten, portiegroottes en u krijgt tips hoe u die kunt verbeteren. Tijdens het programma volgt u een kookcursus van 3 avonden waarin u alles leert over gezond koken met smaak. Na een intake bij de diëtist gaat u circa 12 weken zelfstandig aan de slag met het programma dat bestaat uit een interactieve website, het boek SmartsizeMe, drie kooklessen en de homescreener waarmee u  in kaart brengt welke factoren in uw omgeving invloed hebben op de hoeveelheid die u eet.  Daarna komt u weer bij de diëtist die u individueel zal begeleiden om uw veranderingen vol te houden. Het programma zal in Rotterdam Noord, Capelle aan den IJssel en Rotterdam Zuid aangeboden worden.

Vergoeding dieetadvisering 2016

December 2015: Ook in 2016 zal de diëtist weer worden vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per jaar. Op de website van Zorgwijzer kunt u nalezen welke zorgverzekering een aanvullende vergoeding biedt  voor uw dieetbehandeling.

Nieuwe website

September 2015: Met trots presenteren wij u onze nieuwe website!